tiistai 10. huhtikuuta 2012

Portugalin huhtikuu

Kotona taas. Tällä kertaa Portugalin huhtikuu oli täynnä seikkailua ja surffausta. Vähän kylmäkin oli, mutta ei se pahemmin haitannut menoa. Päivät vietettiin kuitenkin suurimmaksi osaksi märkäpuvussa. Paikalliset kertoivat, että koko talvena ei ollut satanut ja nyt meidän viikon aikana satoi sitten useammankin päivän. Lähtöpäivänä luonnollisesti lämpeni.

Muutenkin reissu osoittautui hieman huono-onniseksi sisältäen esimerkiksi vaihdon Oslossa, joka muuttui juoksukilpailuksi; melkein kadonneet matkatavarat; 2x annoksen meren antimia, joita vastaan vatsa protestoi aika hanakasti; katkenneen etuhampaan ja pisteenä ii:n päällä, yhden matkaseurueemme jäsenen lennot menivätkin jo lauantaina, vaikka koko seurue suuntasi kentälle vasta sunnuntaina... Noh, aina ei voi kaikki mennä ihan nappiin. Kukaan ei kuitenkaan jäänyt jääkiekkopelaajan näköiseksi ja kaikki pääsivät onnellisesti matkatavaroineen kotiin. 

Kaiken kaikkiaan Portugali oli ihana. Lissabon on kaunis kaupunki, vaikka köyhyys paistaakin läpi. Sesimbra taas rauhallinen ja pieni kylä, jossa voi nauttia joka ilta taatusti tuoretta kalaa ja paikallisia viinejä. Ja surffaussessiot olivat jotakin aivan mahtavaa! Niiden muutaman päivän aikana tunsi kehittyvänsä todella paljon ja saavansa paremmin tuntumaa mereen sekä aaltoihin. Nyt vaan täytyy hyödyntää oppeja täällä Norjassa ja ehkä joku päivä vielä steppailen laudalla kun parempikin surffaaja :)

Henrik Purjehtija tähyilee Tejo-joelle muiden portugalilaisten löytöretkeilijöiden kera
Tässä siis hieman esimakua Portugalin-matkasta. Päivittelen vähän lisää kuvia ja tarinoita kunhan saan Oslon-reissun pois alta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti