lauantai 31. maaliskuuta 2012

Lomasuunnitelmia

Taas yksi kurssi onnellisesti ohi! Tai mistäs minä tiedän kuinka se vielä päättyy, kun arvosanat tulevat vasta myöhemmin. Mutta tuskinpa se viimeisenä yönä (taas!) viimeistelty essee nyt niin huono on, ettenkö voisi hyvällä omalla tunnolla sanoa siirtyväni kohta uusia haasteita. Uudet haasteet yliopiston puolella alkavat kuitenkin vasta puolentoista viikon päästä, joten tähänhän osui ihan kunnon pääsiäisloma!

Pääsiäistä nämä päättivät lähteä viettämään Portugalin auringon alle! Noh, säätiedotusten mukaan ei niinkään auringon vaan pilvien, mutta eiköhän se nyt Stavangerin sateet voita mennen tullen :) Matkajärjestelyt hoidettiin viime minuuteilla, kun eivät nuo miehet tunnu uskovan, että tulisi aika paljon halvemmaksi tehdä varaukset ainakin muutamaa viikkoa etukäteen. Varsinkin kun kyseessä on pääsiäinen. No mutta, saatinpahan ihan istumapaikat koneesta ja oikeen "villa" Sesimbran kylästä. Kylä on alkujaan kalastajakylä, mutta nyt elää aika lailla matkailusta. Toisaalta matkailukausi ei ihan vielä taida olla kunnolla alkanut Portugalissakaan. Sesimbra sijaitsee noin 40km:n päässä Lissabonista, jonne meillä on lennot. Päästään siis vähän Lissabonin nähtävyyksiäkin samalla ihastelemaan. Pelkään vaan olevani ainut meidän matkaporukasta, jota nämä kulttuurihistorialliset nähtävyydet yhtään kiinnostaa. Ehkä saan houkuteltua pojat vaikka viinin voimalla ainakin Alfaman vanhaan kaupunginosaan, Saõ Jorgen linnaan ja Belemin torniin. Mitäs niitä muita nyt olikaan? Tuli taas niin puskista tämänkin reissu, että en pahemmin ole taustatutkimusta ehtinyt tehdä, mutta katsellaan sitten paikan päällä enemmän. Matkan päätarkoitushan on kuitenkin vähän päästä hiomaan näitä melko olemattomia surffaustaitoja muuallakin kun hyytävässä Pohjanmeressä. Jopa opettajan olemme saaneet buukattua koko viikoksi ja hän kuuluu sarjaan "työkaverin kaverin serkku". Mielenkiinnolla siis odotan kuinka ammattisurffarina sieltä tullaankaan takaisin!

Huomasin myös hauskan sattuman tällä viikolla haaveillessani Portugalista. Viime vuonna samoihin aikoihin hikipäissäni kirjoittelin opinnäytetyötäni kriisinhallinnasta, joka sitten mentiin esittämään joskus huhtikuussa opiskelijakonferenssiin Faroon, eteläiseen Portugaliin. (Koko projektin ensisijainen tavoitehan olikin lähinnä Portugalin-matka ja hyvänä kakkosena tuli sitten se oppari ja koulusta valmistuminen...) No, nyt tällä viikolla kirjoitin taas hikipäissäni esseetä, mistäs muustakaan kun kriisinhallinnasta! Päällimmäisenä ajatuksena mielessä siinsi kuitenkin jo Portugali. Tuleeko tästä kenties jokavuotinen ilmiö? Portugali sopisi oikein hyvin, mutta kriisnhallinnat voisin kyllä jo jättää vähäksi aikaa.

Viime vuonna nautiskeltiin Farosta, nyt odottaa Lissabonin seutu
Huomenna siis hypätään koneeseen ja viikkohan siellä vierähtää, joten voin unohtaa kouluhommatkin hetkeksi! Paitsi että joudun ottamaan ainakin kielitestimateriaalin mukaan, kun sekin tässä jo alkaa lähentelemään. Jos sitä vaikka sitten koneessa...

Ainiin. Hyvää pääsiäistä! God påske! :)

-Heidi

p.s. Tänään korkkasin myös pyöräilykauden (päivän etuajassa!). Ja huh huh, kylläpäs taas norjalaiset ylämäet ja tuuli tekivät tehtävänsä! Pyöräkin taisi olla talven jäljiltä vähän ruosteessa. Tai sitten se olin minä! Lähtökohtaisesti syytän kuitenkin pyörää, mutta totean, että tästä ei ole matka kuin ylöspäin. Kirjaimellisestikin, kun täältä saarelta pitää aina aloittaa polkemaan ylämäkeen. Ha ha ;)

Vitsit sikseen, vielä pitää pakata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti