maanantai 21. toukokuuta 2012

11 oikein + jokeri


Haaste otettu vastaan Destination Unknown -blogista. Valinnanvaraa kysymyksissä riitti, joten sattumanvaraisesti valitsin setin kysymyksiä, jotka ovat lähtöisin Kalamuijalta, plus jokerikysymykset tietenkin.

  1. Miksi bloggaat? Bloggaan, jotta pysyvät koto-Suomessa edes vähän kärryillä, mitä täällä Pohjolan toisella puolella touhuan. Tai missä ikinä menenkin. Lisäksi on mukava kirjoittaa välillä suomeakin, kun muuten sitä ei pahemmin tulisi käytettyäkään.
  2. Oletko muuten mukana sosiaalisissa medioissa (FB, Twitter…)? FB, Twitter, LinkdIn, MySpace, TripAdvisor jne.. Kyllähän noihin on tullut vuosien saatossa liityttyä, osa tosin jo unohtunutkin. 
  3. Telkkarin lempiohjelmasi? Meillä ei ole toiminut telkkari noin vuoteen, joten en edes tiedä, mitä siellä edes menee tällä hetkellä. Joskus katselen sarjoja netistä ja suosikkeja kautta aikojen ovat olleet Sinkkuelämää, Frendit, How I Met Your Mother, Desperate Housewives, Mad Men, Simpsonit... Perushömppää siis :) 
  4. Jos voisit ottaa eläimen, niin minkä haluaisit? Kissan tai koiran. Kotona meillä oli aina jotain karvaturreja ympärillä ja opiskellessani Suomessa minulla oli kissa. Muutto Norjaan plus kaikki muutkin reissut johti siihen, että kissa jäi vanhemmilleni.  Muutenkin tällä hetkellä elämä on vaan niin levotonta. Kissakin oli kuitenkin luultavasti mielissään, kun ei tarvitse enää joka viikonloppu nököttää (/riehua/oksennella) kuljetuskorissa. 
  5. Oletko avustanut synnytyksessä (ihmisen/eläinten)? En ole. 
  6. Minne matkustaisit uudestaan? Voisin matkustaa uudestaan mihin tahansa, sillä aina reissatessa jää jotain paikkoja koluamatta. Sitä paitsi minusta tuntuu, että muutenkin vasta toisella kerralla matkakohteisiin pääsee paremmin sisään. 
  7. Siivoatko usein? Öh. Sanotaan vaikka näin, että yritän pitää kohtuullista tasoa yllä, mutta imurin voisi kieltämättä ottaa useammin esille. 
  8. Kadutko mitään? En oikeastaan. Olen yrittänyt mennä sillä periaatteella ettei ainakaan mitään ole jäänyt tekemättä, mitä olisin myöhemmin katunut. Sehän on sitten eri asia, olivatko ne päätökset järkeviä tai edes hyviä :)
  9. Värjäätkö hiuksiasi? En tällä hetkellä. Köyhän opiskelijan on pakko kulkea tällaisella "luonnonkuontalolla" :) 
  10. Missä olet vuonna 2013? Tässäpä vasta kysymys. Sen verran tiedän, että vuosi vaihtuu Uudessa Seelannissa, mutta tarkoitus on tietenkin palata Norjaan. Saan opiskelut (toivottavasti) pakettiin keväällä ja sitten saakin taas nähdä mihin elämä kuljettaa. Toiveissa olisi, että joku huolisi oman alan hommiin täällä Stavangerissa. Vaihtoehto B:nä jatkan opiskeluja jollain toisella alalla. Tai sitten jotain ihan muuta, en osaa vielä ajatella niin pitkälle ;) 
  11. Entäs tänä iltana? Hurja maanantai-ilta tiedossa. NOT. Varmaan kirjoittelen viimeistä koulutehtävääni iltamyöhään (kun näköjään käytän siihen varaamani ajan blogini kirjoittamiseen...). Ehkä nautiskelen vielä ilta-auringosta parvekkeella, kun kelitkin sen kerran sallivat. Eilen nimittäin syötiin illallinen parvekkeella, wow! 
Ja vielä jokerikysymykset:
  1. Asutko nyt paikassa tai maassa missä voisit kuvitella asuvasi lopun elämääsi? Jos et, mikä olisi se unelmapaikka? En osaa kuvitella vielä asettuvani pysyvästi oikein mihinkään, mutta Stavanger on ainakin tällä hetkellä hyvä paikka asua ja elää, ehkä pidemmänkin aikaa. 
  2. “Taivaanrannanmaalari” vai “haaveista totta”? Oletko toteuttanut elämäsi suuria haaveita ja mikä on niistä ollut sinulle se tärkein? Vähän molempia. Tärkein toteuttamani haave on varmasti ollut vuoden reppureissu Australiassa heti lukion jälkeen. Reissu antoi rutkasti itseluottamusta ja antoi hyvän pohjan ajatukselle, että unelmien ei tarvitse aina jäädä pelkiksi unelmiksi. Tietysti listalta löytyy vielä kasapäin haaveita, joita en välttämättä ehdi edes toteuttaa, mutta parhaani yritän. Yllättäen useimmat näistä liittyvät matkailuun :)
  3. Paras elämänohje mitä olet saanut? Näitä olisi siis kannattanut kuunnellakin? ;) Mikä tulee näin suoralta kädeltä mieleen, on äidiltä kuultu papan antama ohje: "Kun mikään ei suju, juo kahvit." Näin tiivistettynä. Toisen elämänohjeen, joka on ehkä mainitsemisen arvoinen ohje luovuus- ja kirjoitusongelmiin, olen kuullut äidinkielen opettajaltani HAAGA-HELIAssa: "Kun pitäisi alkaa kirjoittamaan, eikä mitään tule mieleen - ota olut. Jos vieläkään mitään ei tule mieleen - ota toinen." :D

Sitten 11 uutta kysymystä kehiin. Ja koska luovuus ei virtaa tänään (ja on kovin aikaista ottaa sitä olutta ;), pitäydyn vastakkainasettelun teemassa:
  1. Suolainen vai makea?
  2. Kaupunki vai maaseutu?
  3. Afrikka vai Aasia?
  4. Meri vai järvi?
  5. Batman vai Hämähäkkimies?
  6. Kahvi vai tee?
  7. Elokuva vai kirja?
  8. Menneisyys vai tulevaisuus?
  9. Kulta vai hopea?
  10. Luonnontieteet vai sosiaaliset tieteet?
  11. Laiva vai lentokone?
Koska blogiverkostoni on hyvin rajoittunutta, en osaa nimetä 11 bloggaajaa vastaamaan näihin kysymyksiin. Sen vuoksi haastankin kaikki, jotka täällä käyvät tietämättäni lueskelemassa! Jos siis päätät vastailla näihin kysymyksiin, laita vaikka muutama sananen ja linkki kommenttiboksiin :)

Stavanger kukkii
-Heidi  

2 kommenttia:

  1. Kuvahan on vallankin kun Geisha-suklaan mainoksesta :). Minä kuvasin samaa puuta ja luulin sen jo kukkivan kovasti kolme viikkoa sitten!

    VastaaPoista
  2. Hei kiva käydä lukemassa vastauksesi!! Taidanpa ottaa kupin kahvia (tai teetä), ei ole ihan parahin päivistä... :)

    VastaaPoista