perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kesä

Viime viikolla oli kesä. Ei ole tosin enää. Ainakaan minun mittapuullani, mutta norjalaisten vaatetuksesta päätellen 10 astettakin riittää mainiosti t-paitailuun ja minishortseiluun.

Joka tapauksessa, viime viikon kelit olivat jotain aivan uskomatonta eivätkä varmaan toistu täällä rannikolla ainakaan seuraavaan 100 vuoteen. Lämpötilat pyörivät siinä 20 ja 25 asteen välillä aamusta iltaan - varjossa. Oli aika vaikea asennoitua niin, että nyt ei oikeasti tarvitse laittaa täyttä sadevarustusta, takkia tai edes pitkähihaista lenkille, vaan voi lähteä ulos pelkissä shortseissa ja t-paidassa. Oli muuten ensimmäinen kerta Stavangerissa kun pääsin pitämään shortseja! Bikineistä nyt puhumattakaan! Jos ei siis lasketa sitä, että siihen on yleensä vedetty märkäpuku päälle. Koska koulukin oli sopivasti jo loppu ja viimeinen tehtävä (melkein) palautettu, näistä päivistä oli pakko ottaa kaikki ilo irti.


Viikko kului siis mukavasti läheisillä kallioilla auringossa paistatellen, kuin paraskin hylje konsanaan, ja yksi rantapäiväkin tuli Solan hiekkarannalla vietettyä. Eli nyt vaikka sataisikin kaatamalla kuukauden putkeen, ei haittaa, sillä rusketuskin on taas kohdallaan! :) Tuntui oikeasti ihan kunnon kesältä, kun illalla kävelin kotiin terassilta kesämekossa (ilman sukkahousuja!), kun sain yliannostuksen grilliruuasta, tai kun auringon laskiessa syötiin illallista parvekkeella. Ei varmasti tarvitse edes mainita, että norjalaiset täällä suorastaan villiintyivät, varsinkin kun helluntai osui juuri vuoden lämpimimmälle viikonlopulle. Helluntaista täällä otetaankin kaikki ilo irti, sillä pyhät alkaa jo lauantaina ja jatkuu läpi maanantain. Onneksi meistä sentään toinen käy töissä, niin tälläisiäkin infopläjäyksiä aina välillä saa. Toisaalta kukaan ei kyllä kertonut, että lauantai eli pinseaften on sen verran pyhäpäivä ja kaupat menevät aikaisemmin kiinni... Meidän pinseaften kului purjehtiessa. En voi tarpeeksi korostaa sitä, kuinka olenkaan purjehtimista kaivannut! Kaiken tietysti kruunasi se, että siellä sitä viiletettiin pitkin vuonoja bikineissä. Täytyy myöntää, että tällä kertaa maisemat ja keli olivat sen verran kohdillaan, että Päijänne jää kakkoseksi. Tosin tuulta meillä ei pahemmin ollut, joten jossain vaiheessa tuli sekin piste vastaan kun meduusat meni heittämällä ohi. No, kokemus kai sekin.

Tänä viikonloppuna purjehdukset sitten jääkin väliin, sillä vene(emme) on ilmeisesti vuokrattu asunnoksi viikonlopun ajaksi. Tosiaan, tänä viikonloppuna pikku saarellamme on suuret hulinat, kun kaikki Norjan nuoret purjehtijanalut kerääntyvät tänne kilpailemaan Norjan mestaruudesta optareilla, Zoom 8:lla, 29er:lla, E-jollilla, Lasereilla ja purjelaudoilla. Itse kisat alkavat huomenna, mutta hyörinä satamassa on ollut kova jo eilisillasta lähtien. Kisat järjestää Stavanger Seilforening, joten olemme siis aivan kisa-alueen sydämessä. Paikalle odotetaan noin 300 osallistujaa, joten voi olla että oli ihan hyvä, että kävin jo tänään aamupäivällä kaupassa. Ei tarvitse ainakaan lähteä seikkailemaan autolla tästä kisa-alueen läpi. Itse asiassa, hyvänä pursiseuralaisena (no okei, minä en ole jäsen, mutta Axel on) lupauduinkin Axelin kanssa vapaaehtoiseksi, jos tarvitsevat apua järjestelyissä, mutta saa nähdä millaista hommaa meille vielä löytävät. Näköjään oli maa mikä tahansa, taas huomaan löytäväni itseni pursiseuran ympyröistä. Eipä näistä hommista taida päästä millään eroon :D Kisailijoiden onneksi auringonpaisteen pitäisi vielä jatkua sunnuntaihin asti, mutta tuulikin on aikamoinen. Taitaa nuoriso saada vähän kyytiä! Eipähän tarvitse kilpailla niiden meduusoiden kanssa ;)

-Heidi

4 kommenttia:

  1. Olipa hauskaa löytää toinenkin Stavangerin suomalainen blogi :) Ollaankin sitten miltei naapureita, joten samoilla kulmilla liikutaan.
    Hyvää viikkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, melkein naapureitahan tässä ollaankin! Tervetuloa blogiin :)

      Poista
  2. Minkälaisissa hommissa olitte siellä kisoissa? Minulta ei "norjan tauti" ole vieläkään lähtenyt. Eilen sain astetta kovemmat lääkkeet. Kahden viikon antibioottikuuri mykoplasmaan, antihistamiinia vähentämään nielun turvotusta ja styrkkiä yskänlääkettä helpottamaan kamalia yskänpuuskia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ha, oltiin vaan ohjeilemassa liikennettä parkkialueella, eli ei nyt mitään kauheen haastavaa :D Voi ei, yritä nyt päästä jo siitä taudista eroon!

      Poista