sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Kevät ja grillikauden avajaiset

Kevät on saapunut Stavangeriin! Tai melkeinpä jo kesä. Tänään piti olla taas kerran surffauspäivä, kun kerrankin koko viikonlopuksi oli luvattu aurinkoa, eikä YHTÄÄN sadetta! Mutta mönkään meni, koska keli on jopa niin hyvä, että ei edes tuule, joten ei siellä sitten ollut yhtään aaltojakaan. Höh. SurfSchoolistakin sanoivat vaan, että olisitte menneet hiihtämään! Se on vähän turhan myöhäistä nyt, mutta jos vaikka huomenna saisi fillarin ulos varastosta ja lähtisi pienelle lenkille. Vaikka kylläkin viime lokakuun kaatosateessa polkiessani yliopistolta vannoin pyhästi, että pyörää en ota ulos varastosta ennen huhtikuuta. Ehkä muutaman päivän voisin kuitenkin varastaa.

Tässä pyöräilyasiassahan paikalliset ovat melko fanaattisia. En voi ymmärtää, että kaupungissa, jossa sää on näin arvaamaton, joka aamu saa silti väistellä näitä pyöräilijälaumoja. Tai ehkä ne ovatkin ulkomaalaisia, en tiedä, mutta yhdistävä tekijä on aina värikäs pyöräilyasu. Mielellään jonkun öljyfirman tietysti. Mutta ei sen puoleen, kyllä niitä autoilijoitakin riittää. Oli mikä aika päivästä tahansa, aina on ruuhka-aika. Itse asiassa, 8km matka kotoa yliopistolle kestää pyörällä tai autolla melkein saman verran jos juutun ruuhkiin! Paitsi että kun pääsen pyörällä perille, olo ei ole kovin hehkeä erityisesti sen 1,5km jättiläismäisen nousun jälkeen...

Surffaus ei siis onnistunut, mutta emme olleet kuitenkaan valmiita myöntämään, että talvi olisi vielä valloillaan, joten saimme pystyyn kuitenkin grillikauden avajaiset muutaman kaverin voimin. Ja hyvinhän se grilli syttyi vielä talven jälkeenkin ja pølset saatiin tulille. Tilaisuuden kunniaksi pesin jopa ikkunat! Nyt näkee taas ulos, kun talven myrskyjen lennättämät suolavedet on pesty pois. Meriveden peseminen ikkunoista oli ainakin uusi kokemus! Ja me asutaan sentään toisessa kerroksessa. Ensimmäisen kerroksen asukkaat voivat varmaan raapia käyttösuolat ikkunoista.

Ulkona veneilijätkin jo virittelevät purjeitaan

Nyt kun näkee taas ulos, voi huomata että veneilijätkin siellä jo hyörivät täydellä teholla. Purjeita tuuleteltiin jo useammassakin paatissa. Siinä heräsi itselläkin taas innostus ja toivottavasti tämänkin talouden 1/4 -vene saadaan kohta vesille, että päästään vihdoin testipurjehdukselle :)

2 kommenttia: