perjantai 22. kesäkuuta 2012

Hyvää juhannusta!

Se on taas se aika vuodesta kun yöt ovat pitkiä ja valoisia, uidaan ja saunotaan 24/7 ja tietenkin syödään  aivan liikaa uusia perunoita, silliä ja mansikoita. Tosin täällä Norjassa juhannuksen vietto on aika vähäistä ainakin verrattuna Suomeen ja Ruotsiin. Täällä juhannusta vastaavaa sankthansia vieteään aina 24.6, joten viikonpäivät vähän vaihtelevat vuosittain. Tänä vuonna sankthansaften osuu mukavasti lauantaille, joten päätimme pistää pystyyn omat juhannusjuhlat. Kävin jo hamstraamassa kaupassa kaikennäköisiä herkkuja, jotka ovat ehkä enemmän suomalaisen kuin norjalaisen menun mukaisia :) Pitääkin kohta pistää raparperit kiehumaan.

Toisena vaihtoehtona olisi ollut lähteä veneelle viikonlopuksi. Itse asiassa saimmekin jo kutsun pursiseuran juhannusjuhliin johonkin saareen, joka on vain parin tunnin purjehduksen päässä täältä. Tämä suunnitelma kuitenkin vesittyi, sillä lupasin jo joskus aikaisin keväällä parille vanhalle vaihtokaverille majoituksen ja seuraa Stavangerin yöelämään juuri tälle viikonlopulle. Silloin ajattelin lähinnä, että samapa tuo, ei täällä kuitenkaan mitään tapahdu! No, ehkäpä ensi vuonna sitten päästään norjalaisten seiloreiden juhannusjuhliin :)

Tänä vuonna vedetään siis hieman sightseeingia, grillaillaan ja muutenkin vaan nautitaan, vaikka sadetta taitaakin olla luvassa. Viime päivinä on kuitenkin ollut mukavan lämmin, eilen oli mukava ottaa vuonon rannalla vähän aurinkoa. Tänään lämpötila näyttää hipovan jo 20 astetta, vaikka onkin pilvistä ja tosi tuulista! Eilen kävin kaupungilla vähän fiilistelemässä kesäpäivää ja tuomiokirkon puistossa Ben & Jerry's jakoi jäätelöä ILMAISEKSI! Mauksi osui vielä cookie dough, ei siis huono päivä!




Mikä hurjinta, tämä on viimeinen viikonloppuni Norjassa! Jaiks! Pyykit pyörii jo, mutta laukut ammottaa vielä tyhjyyttään. Ehkä joudun turvautumaan universal packing list:iin, josta kirjoitin joskus aikojen alussa (eli noin vuosi sitten :D). Onneksi sentään viisumi tulla tupsahti jo (?!) viime viikolla, joten viimeisetkin paperihässäkät on saatu järjestykseen ja virallisesti olen valmis matkaan! Henkinen taso laahaa hieman perässä ja fiilikset ovat jotain siinä paniikin, jännityksen ja tolkuttoman matkakuumeen välimaastossa.

Oikein mukavaa juhannusta kaikille!

-Heidi



1 kommentti:

  1. Täälläkin on juhannus saatu kutakuinkin vietettyä. Niiltä osin kun oli aurinkoista, mulla oli työvuorot. Huomiseksi on luvassa sadetta (itse asiassa alkoi jo), joten mulla lienee vapaapäivä :). Mökillä käytiin moikkaamassa lapsiperheitä, eikä siellä laivojenuittajatkaan ihan kuivin vaattein selvinneet :D.
    Sulla paperihommat jo hanskassa, autonkin vai?

    VastaaPoista