lauantai 9. kesäkuuta 2012

Stavangerissa tapahtuu

Stavanger tunnetaan jo Norjan öljy- ja ruokapääkaupunkina, mutta tämä samainen kaupunki on jo pitkään halunnut Oslon ja samalla kaikkien Euroopan kaupunkien ohi Euroopan johtavaksi tapahtumakaupungiksi. Sitä en tiedä, koska tämänkin olisi tarkoitus käydä toteen, mutta odotellaan ehkä vielä hetki ainakin kruunun kurssin alenemista... Hyvällä vauhdilla Stavanger ympäristöineen on tapahtumamaailmaan kyllä pyrkimässä. Pelkästään muutaman viime viikon aikana täällä on nähty tosiaan jazzia, nuorten purjehduksen Norjanmestaruudet, leijafestivaalit ja tänä viikonloppuna juhlitaan Solan lentokentän 75v synttäreitä. Kesän aikana vietetään alueella tietenkin vielä perunafestivaaleja ja tomaattifestivaaleja, ja varmasti paljon kaikkea muutakin, mistä en ole vielä ehtinyt kuullakaan. Luonnollisesti kaikilla lähialueen kunnilla, kaupunginosilla ja kylillä on omat kyläpäivänsä. Norjalaiset ne jaksaa juhlia! 

Koska MaiJazzit ja purjehduksen Norjanmestaruudet on nyt tällä vapaaehtoisuussaralla koettu, on aika siirtyä hieman järeämpiin tapahtumiin. Ensiviikolla nimittäin starttaa Global Event Congress - Advances in Event Management Research and Practises, jota yliopiston tapahtumakurssini professori on ollut järjestämässä. Hän siis kätevästi sai meistä maisterikurssilaisista muutaman värvättyä sinne vapaaehtoisiksi. Siellä sitä sitten ollaan rekisteröimässä ja neuvomassa vieraita, auttamassa hotellin henkilökuntaa ja taittelemassa kartonkikansioita. Itse asiassa olen jopa niin nörtti, että lupasin huomenna (SUNNUNTAINA!) mennä koululle jeesailemaan järjestelyissä! Mutta vastaavasti me vapaaehtoiset saamme sitten vapaan pääsyn kongressin kaikille luennoille, paneelikeskusteluihin, kokkareille ja toivottavasti myös sille viimeisen illan illalliselle. Kongressin ajan on sitten mahdollisuus sukkuloida fiksuna(?) alan gurujen joukossa ja luoda vähän verkostoja. Täytyy sanoa, että olen siis ihan täpinöissäni. Mukava myös saada vähän vaihtelua päiviin ja lykätä ajatusta (eli paniikkia) Uuteen-Seelantiin lähdöstä vielä viikolla.  

Sitten vielä hetkeksi takaisin Stavangerin maailmanvalloitusjuoneen. Täytyy nimittäin myöntää, että näitä länsi-Norjan maisemia on ainakin hienosti osattu hyödyntää tapahtumien ja konferenssien mainonnassa. Tässä esimerkiksi Stavanger Forumin tyylinäyte (sori, kun en löytänyt parempilaatuisia versioita netistä, vaan jouduin itse askartelemaan nämä esitteistä...): 


Stavanger Forum on konferenssi- ja messukeskus täällä Stavangerissa. Firma esimerkiksi organisoi joka toinen vuosi järjestettävät ONS (Offshore Northern Seas) -messut, jotka ovat maailman toiseksi suurimmat öljy- ja kaasualan messut. Paikalla pyörii siis 1 350 näytteilleasettajaa ja n. 50 000 messuvierasta energia-alalta ympäri maailmaa. Tänä vuonna elokuun lopussa ONS on taas kaupungissa ja paikalliset tapahtumanjärjestäjät ovat liekeissä. On konferensseja, näyttelyitä, konsertteja, juhlintaa, ilotulituksia... Hieman harmittaa, kun itseltäni menee nämä kekkerit taas kerran sivu suun. Muuten olisin varmaan taas ilmoittautunut vapaaehtoiseksi ja soluttautunut vaivihkaa öljybisnekseen matkailualan sijaan ;) Siellähän se raha nimittäin liikkuu. Sen tietävät myös sponsorit, mainosmiehet ja muut. Mersun miehetköhän ne jo ajatteli tempaista ja nostaa helikoptereilla muutaman auton Preikestolenille messujen ajaksi. Muutaman päivän ajan täällä haisee siis normaalia enemmän silkka raha.

Stavanger Forum on tehnyt myös aika mukavan videoklipin, joka mielestäni kuvastaa erityisen hyvin myös Stavangerin ympäristöä yleensäkin. Toivottavasti joku on kuitenkin muistanut myös kertoa asiakkaille, että se Preikestolen tai Kjerag ei sitten löydy heti siitä hotellin ulko-ovelta, vaan vaatii ihan kiitettävää kipuamista. Videoklippi löytyy kuitenkin tästä linkistä: 

Sokerina pohjalta löytyy tietysti lempimainokseni (ylläripylläri): 


Tästä nakuilevasta miehestä on useitakin versiota, joista ehkä lempparini on se, jossa on teksti " Naturally Stavanger". Tämä mainos on mielestäni nerokas! Muistaakseni sama nakuileva mies löytyy jo Stavangerin lentokentältä toivottamassa turistit tervetulleeksi, mutta mikäs näitä paikallisia maisemia on katsellessa ;)

-Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti